KW!SPELS &ZO is (meer dan) een kleinschalige hondenschool. Er zijn diverse mogelijkheden. Zowel praktijk-als theorielessen zijn te volgen. Voor zowel de toekomstige hondeneigenaren als de hondeneigenaren die willen trainen met hun pup of volwassen hond. Mensen die bepaald gedrag van hun hond als een probleem ervaren (uitvallen, trekken aan de lijn, alleen leren blijven, etc.). Ook voor mensen die  geïnteresseerd zijn in hondengedrag kunnen bij Kwispels &Zo terecht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen die werken bij een uitlaatservice, bij een asiel of als je de mensen uit je directe omgeving wil leren omgaan met jouw hond (ik heb ooit een cursus gegeven bij iemand die een gastouder (met hond) was). Hiervoor zijn de theoriecursussen interessant.


Alle trainingen en cursussen zijn gericht op de harmonie tussen hond en (de toekomstige) mens. En er wordt alleen gewerkt op een positieve manier (dus geen slipkettingen, Gentle Leaders, straffen, e.d.). Het is belangrijk dat de mens de motivatie van een hond begrijpen en de hond an sich (de lichaamstaal, zijn/haar taken) begrijpen. Als er zich bepaald ongewenst gedrag voordoet en je begrijpt (de motivatie van) de hond, dan ben je ook beter in staat het gedrag in goede banen te leiden.


Met de naam ‘Kwispels &Zo’ wil ik een blij gevoel overbrengen. Want dat is, mijns inziens, de bedoeling als je met je hond bezig bent. Een blije baas en een blije hond. Hoe vaak hebben we (mijn man Daan en ik) niet met onze eigen hond (een West Highland White Terrier, Chester genaamd) getraind en waren we eigenlijk heel erg gefrustreerd, omdat hij bijvoorbeeld nog steeds niet wilde zitten.

Of wilden we ‘iets van sport’ doen met Chester en kwamen er dan na een paar lessen achter dat dit het toch niet helemaal was. We kenden onze hond wel, maar we begrepen hem niet, snapten zijn motivatie niet. Hij vertoonde regelmatig ‘probleemgedrag’ en we konden op onze kop staan, maar het ‘niet gewenste gedrag’ bleef. Doordat we Chester steeds beter gingen leren kennen (zijn gedrag en taal), snapten we ook waarom hij bepaald gedrag vertoonde. Chester is voor mij de reden geweest om me in hondengedrag-en taal te verdiepen en een hondenschool op te zetten. Wat ik met ‘Kwispels &Zo’ beoog, is dat mens en hond op een respectvolle, fijne manier

(in harmonie) met elkaar samenleven.


Voor een paar voorbeelden, Klik hier.

Copyright © 2015 KWI!SPELS &ZO - Alle rechten voorbehouden