Puppentraining

Copyright © 2014 KWI!SPELS &ZO - Alle rechten voorbehouden

Kwispels &Zo werkt volgens een positieve leermethode.

Er wordt niet gewerkt met dwang en correctiemiddelen

(zoals een gentle leader, slipketting, stroombanden etc.).


Net als elk kind, moet ook elke hond stap voor stap leren

en ontwikkelen. Je stuurt een kleuter niet meteen naar de universiteit. Nee, natuurlijk niet, hoor ik je bijna denken.

We verwachten van onze honden echter wel dat ze weten wat we bedoelen met de verschillende commando’s en dat ze weten dat ze niet aan onze tas en schoenen mogen knagen, niet mogen opspringen, niet binnen mogen plassen, etc. Is het u wel eens opgevallen hoeveel we van onze hond verwachten?


Daarbij wordt ons geleerd dat we ze vooral niet moeten troosten. Als er dan een situatie is, waarin de hond zich onveilig voelt (bijvoorbeeld vuurwerk) dan is mijn ervaring dat de meeste honden het hazenpad kiezen in plaats van naar hun eigenaar(s) (de roedel) te gaan voor veiligheid en steun. Dat is eigenlijk heel raar, omdat het roedeldieren zijn en ze in de natuur (zoals wolven doen) steun en veiligheid bij hun roedelgenoten zouden zoeken...


Werkwijze

Ik werk vanuit dit natuurlijke gedrag. Op het tempo van de hond. En met respect en begrip voor de hond. In de training zullen we werken vanuit ‘ontwikkelingscirkels’, waarbij rekening gehouden wordt met de grenzen van de hond en de eigenaar(s).


Te beginnen met het opbouwen van het gevoel van veiligheid en vertrouwen. Zodat je bijvoorbeeld kunt voorkomen dat je hond in gevaarlijke situaties terechtkomt en dat hij weet dat als je hem een commando geeft, dat hij daar gehoor aan moet geven: omdat hij je vertrouwt en omdat het voor zijn veiligheid is, niet omdat hij anders gecorrigeerd wordt of vanuit het idee dat de baas dominant moet zijn over de hond! Ook het socialiseren komt aan bod. Je leert geschikte rolmodellen (goede voorbeelden) voor de pup te kiezen, waar hij van kan leren.


Wat komt er nog meer aan bod

  1. Zindelijkheidstraining

  2. Het typische bijten dat pups doen (in enkels, handen, etc.)

  3. De wereld op een veilige manier leren ontdekken

  4. Daarmee zelfvertrouwen opbouwen

  5. Veilige, rustplekken voor de hond creëren (b.v. een bench)

  6. Opvoeden op een positieve manier en zonder gebruik te maken van correctiemiddelen en dwang!

  7. En alles waar je verder nog vragen over hebt.


Waar

De puppentraining is een privétraining. De training wordt dus helemaal op jouw en je pup afgestemd. De training is bij de klant thuis en in de omgeving.


De intake

We spreken eerst een datum voor de intake af. Deze is kosteloos. Ik kijk samen met de eigenaar(s) naar het karakter van de hond en daarop wordt de training aangepast. Je wilt het beste uit je hond halen en dat kan alleen als hij leert op zijn tempo en binnen zijn grenzen. Ook bespreken we welk pakket je af wilt nemen. De Intake duurt max. 1 1/2 uur.


De lessen

De lessen duren in principe een uur. Deze bestaan uit zowel een theoretisch gedeelte als een praktijkgedeelte. Een uur lang trainen met een pup zou veel te veel zijn!


Kosten

Er zijn meerdere mogelijkheden:

  1. Pakket van 5 lessen van ieder een uur € 87,50.-

  2. Pakket van 8 lessen van ieder een uur €140.-

  3. Losse lessen € 20.-


Reiskosten (buiten Purmerend):

€ 0,19 per kilometer. Ik maak gebruik van Google Maps bij het berekenen van het aantal kilometers.