In deze cursus leert u uw hond beter begrijpen en op een positieve manier met uw hond te communiceren en te werken. Door middel van vertrouwen en respect. Dit bereikt u door onder andere gebruik te maken van kalmerende signalen en de verschillende functionele karakters van honden te leren kennen en begrijpen. U leert ook te werken met de natuurlijke ontwikkelingscirkels en om de juiste omstandigheden te creëren om te leren en rolmodellen te gebruiken.


Er zal, net als dat voor mij nog steeds zo is, een wereld voor u opengaan! Hondengedrag en -taal vanuit het ‘hondse en wolfse’ standpunt bekeken. Gebaseerd op de methodes van ‘Drs. Isla Fishburn van Kachina Canine Communication’ en van ‘Shaun Ellis aka ‘The Wolfman’ van de ‘Wolfcentre’. Beiden uit Engeland.


Je leert onder andere waarom sommige honden veel blaffen, moeilijker alleen thuis kunnen blijven, altijd persé voorop moeten lopen, waarom sommige honden elkaar niet uit kunnen staan. En ook hoe en wat als je een pup of herplaatste hond als roedelgenoot krijgt. Wat betekent lichaamstaal en wanneer kun je een hond beter met rust laten? En wat heeft een ‘melkproduct’ in de training met vertrouwen en rust te maken?


Deze methode is een positieve leermethode en er wordt niet gewerkt dmv dwang en correctiemiddelen (zoals een gentle leader, slipketting, stroombanden etc.). Het waarom wordt in deze cursus ook uitgelegd.


Dit en meer komt aan de orde in deze theoriecursus bestaande uit

5 lessen.


Voor wie?

Voor hondeneigenaren en iedereen die geïnteresseerd is (de oppas, als u met honden werkt (b.v. uitlaatservice, dierenarts, asielmedewerker).


Wanneer en welk onderwerp:

In juni zal Dr. Isla Fishburn een 3-daagse cursus geven. Voor meer informatie en om aan te melden, klik hier.

Copyright © 2015 KWI!SPELS &ZO - Alle rechten voorbehouden

Theoriecursus

Begrijp je hond